Bucatarii internationale Carne Feluri principale Fripturi Mancaruri

Miel în stil marocan cu caise, migdale și mentă

Surprinde cu un preparat oriental, o combinație inedită de carne cu fructe și arome.

Dificultate: moderat

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 500 g carne miel (macră)
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 700 ml supă de pui
  • coaja și sucul de la 1 portocală
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 linguriță miere
  • 17- g caise uscate
  • 3 linguri mentă proaspătă, tocată
  • 25 g migdale măcinate
  • 25 g fulgi migdale
  • broccoli la abur
  • coușcouș pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc iute.
  2. Se adaugă mielul și se călește 3-4 minute, până se rumenește.
  3. Scoateți mielul pe o placă și adăugați în tigaie ceapa și usturoiul.
  4. Căliți ușor timp de 5 minute, până când se înmoaie.
  5. Adăugați din nou carnea în tigaie, completați cu supa de pui, coaja și sucul de portocală, scoțișoara, mierea de albine, sare și piper.
  6. Aduceți în punctul de fierbere, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 1 oră.
  7. Adăugați caisele și două treimi din mentă.
  8. Lăsați să fiarbă încă 30 de minute, până când mielul este fraged.
  9. Adăugați migdalele și amestecați.
  10. Serviți cu fulgi de migdale și menta rămasă.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE