Feluri principale Paste

Paste cu roșii și mascarpone

Paste inedite, cu mascarpone. Cremoase, gustoase și perfecte pentru toată familia.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 300 ml stoc legume
  • 4 linguri mascarpone
  • 1 mână busuioc tocat
  • 500 g penne
  • 125 g mozzarella bile, ruptă în bucăți
  • 50 g parmezan

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 200 °.
  2. Puneți roșiile  într-un vas termorezistent și stropiți cu oțet, oregano și alte condimente.
  3. Coaceți timp de 1 oră până se înmoaie.
  4. Se încălzește uleiul într-o cratiță, apoi gătiți ceapa timp de 5 minute până se înmoaie.
  5. Se adaugă usturoiul și se fierbe timp de 1 minut.
  6. În cazul în care roșiile sunt gata, adăugați-le în tigaie cu stocul de legume.
  7. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se adaugă crema de mascarpone.
  8. Îndepărtați de pe sursa de foc și mixați cu un blender până la omogenziare.
  9. Între timp, gătiți pastele urmând instrucțiunile de ambalaj, scurgeți de excesul de lichid și lăsați-le deoparte într-o strecurătoare.
  10. Asezonați sosul și amestecați-l cu busuiocul și pastele.
  11. Se amestecă, apoi se transferă într-un vas termorezistent și se acoperă cu brânză.
  12. Introduceți vasul la cuptor pentru câteva minute până când preparatul prinde o culoare aurie.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE