Feluri principale Peste

Perișoare de somon cu cartof dulce

Cartofi aromatizați cu ghimbir, garnitura perfectă pentru o porție de somon.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce, tăiat bastonașe
  • 4 lingurițe ulei măsline
  • 2 X 140 g file somon (tocat)
  • 1 bucată  mică ghimbir ras
  • coaja de la 1 limetă
  • 2-3 fire ceapă verde, fin tocate
  • 2 linguri maioneză amestecată cu wasabi

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  2. Plasați bucățile de cartof într-o tavă de cuptor și stropiți cu 1 linguriță de ulei.
  3. Asezonați după gust și introduceți tava în cuptor.
  4. Coaceți pentru 20-25 minute.
  5. Amestecați  somonul într-un bol cu ghimbirul, coaja de limetă și condimentele.
  6. Încălziți 1 linguriță de ulei într-o tigaie și adăugați ceapa verde.
  7. Căliți timp de 2 minute.
  8. Adăugați ceapa peste amestecul de pește.
  9. Încălziți uleiul într-o tigaie.
  10. Din amestecul de pește formați perișoare și căliți-le 2-3 minute pe fiecare parte.
  11. Serviți chiftelele de pește cu cartof dulce șiamestec de maioneză cu wasabi.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE