Feluri principale Peste

Pește alb cu sos de roșii

Uite o modalitate simplă de a prepara cina într-un timp scurt.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 500 ml piure de roșii/ passata
  • 1 ceapă roșie, fin feliată
  • 1 lingură ulei măsline
  • 400 g file pește alb
  • 10 roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • coaja de la 1 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Sotați ceapa în ulei de măsline la foc mediu timp de 1 minut.
  2. Se adaugă piureul de tomate și roșiile. Fierbetț la foc mic timp de 3 minute.
  3. Asezonați cu  puțină sare și piper.
  4. Se așează peștele peste roșiile din tigaie.
  5. Se acoperă cu un capac și se fierbe timp de aproximativ 12 – 15 minute.
  6. Se combină pătrunjelul, usturoiul și coaja de lămâie.
  7. Se presară peste pește chiar înainte de servire.
  8. Serviți cu legume verzi alături.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE