Carne Feluri principale Mancaruri

Piept de pui cu lamaie si dovlecei

Piept de pui cu lămâie și dovlecei, în caz că ești în căutarea unei rețete inedite.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 1 lingură cimbru proaspăt tocat
  • 450 g piept de pui
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 dovlecei mărime medie, tăiat rondele
  • 50 ml stoc pui
  • cimbru tocat pentru ornat

Modalitate de preparare:

  1. Plasați coaja de lămâie și cimbru într-un castron mic.
  2. Condimentați carnea de pui cu sare și piper pe ambele părți.
  3. Pe o singură parte de carne distribuiți amestec de lămâie și cimbru, păstrând jumătate din cantitate pentru dovlecei.
  4. Încingeți uleiul într-o tigaie și așezați bucățile de carne cu amestecul de lămâie în jos. Prăjiți timp de 2 minute, apoi întoarceți-o pe partea celaltă. Mențineți carnea pe foc timp de 4 minute.
  5. Când carnea este gata, scoateți-o pe o placă și păstrați-o la cald.
  6. Într-o altă tigaie gătiți dovleceii timp de 4 minute peste care adăugați restul cantității de cimbru și stocul de pui.
  7. Montați pe fiecare farfurie pui, acoperit de dovlecei, presărat cu cimbru și serviți cu garnitură de cușcuș.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE