Carne Feluri principale Fripturi

Porc înăbușit cu praz

Mușchiuleț de porc și arome irezistible.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 600 g mușchiuleț de porc
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 praz mare, partea albă, tăiat julien
  • 1 rădăcină de ghimbir 3 cm, tăiată bețișoare
  • 3-4 căței de usturoi, tocați
  • 400 ml apă
  • 200 ml vin alb
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 1/2 lingură de zahăr
  • 2 pak choi (250 g)

Modalitate de preparare:

  1. Taie carnea de porc în cuburi, înlăturând grăsimea.
  2. Încinge ulei de măsline într-o tigaie.
  3. Asezonează carnea cu sare și piper și prăjește-le pe rând, circa 1 minut pe fiecare parte până devin rumen-aurii peste tot.
  4. Pune-le pe un platou și lasă-le deoparte.
  5. Completează cu ulei de măsline în tigaie (o cantitate mică) apoi pune prazul, ghimbirul și usturoiul.
  6. Amestecă timp de 4-6 minute, apoi adaugă apa, vinul, sosul de soia și zahărul.
  7. Pune carnea din nou în tigaie și amestecă bine.
  8. Adu în punctul de fierbere și lasă pe foc mic cu un capac pentru a se înăbuși. Menține pe foc timp de o oră, amestecând din când în când până când sosul scade la jumătate.
  9. Taie frunzele de pak choi în sferturi și pune frunzele deasupra bucăților de carne.
  10. Acoperă din nou cu capacul pentru 3-4 minute, cât se înmoaie frunzele de pak choi, apoi servește cu orez.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE