Bucatarii internationale Carne Feluri principale Mancaruri Tocanite

Porc vietnamez în sos caramel, gătit lent

Gătește timp îndelungat friptura pentru a descoperi un gust unic.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g morcovi, tăiați felii
  • 2 hașme tăiate solzișori
  • 2 tulpini lemongrass, stratul exterior îndepărtat, zdrobite și tăiate în două
  • 750 g pulpă porc, tăiată bucăți mari
  • arahide sărate, tocate
  • frunze de coriandru proaspete, pentru servit
  • orez thailandez, pentru servit

Pentru sosul de caramel:

  • 150 g zahăr brun
  • 1 lingură sos de pește
  • 2 lingurițe zeamă limetă

Modalitate de preparare:

  1. Pentru a face sosul caramel, puneți zahărul și 2 linguri de apă într-o cratiță la foc mediu și amestecați până se dizolvă zahărul.
  2. Măriți flacăra și lăsați să fiarbă, fără a mai amesteca, până când caramelul devine brun închis.
  3. Luați cratița de pe foc și adăugați sosul de pește și zeama de limetă pentru a opri procesul de fierbere.
  4. Plasați în oala pentru gătire lentă (slow cooker) morcovii, hașmele și tulpina de lemongrass.
  5. Adăugați carnea și turnași deasupra sosul caramel.
  6. Acoperiți cu capacul și fierbeți pe modul LOW timp de 4 ore, apoi amestecați.
  7. Acoperiți din nou oala cu capacul și continuați fierberea timp de încă 4 ore până ce carnea devine fragedă.
  8. Scoateți preparatul din oală și acoperiți cu folie alimentară pentru a păstra preparatul cald.
  9. Strecurați lichidul în care a fiert carnea și dați în clocot într-o crăticioară, la foc iute.
  10. Fierbeți 3 minute și mai adăugați puțin sos de pește și zeamă de limetă după gust.
  11. Distribuiți preparatul în farfurii, presărați arahide și coriandru pe deasupra.
  12. Serviți cu orez fiert.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE