Carne Feluri principale Mancaruri

Pui cu ghimbir și coriandru

Idei aromate pentru masa de seară, în 50 de minute timp de preparare.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții:6

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe de pui dezosate
  • 1 bucată cât degetul mare de ghimbir proaspăt, fin tocat
  • 4 căței de usturoi, tocat mărunt
  • 1 praf ardei iute
  • 15 g coriandru tocat
  • sucul de la 1 limetă
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 cepe medii
  • 1 linguriță pudră turmeric
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 ardei iute roșu, proaspăt, fără semințe și feliat
  • 1 cub concentrat supă de pui

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați fiecare bucată de pui în 2-3 bucăți și plasați-o într-un bol cu ghimbir, usturoi, praful de ardei, jumătate din cantitatea de coriandru, sucul de limetă și 1 lingură de ulei de măsline.
  2. Amestecați bine, acoperiți cu foile și lăsați la rece până în momentul în care doriți să gătiți.
  3. Ideal ar fi să faceți această operațiune cu o seară înainte.
  4. Tăiați ceapa și plasați-o într-un procesor de alimente pentru a o toca mărunt.
  5. Căliți-o 8 minute într-o tigaie cu ulei.
  6. Adăugați turmericul și gătiți pentru încă 1 minut.
  7. Adăugați amestecul de pui și gătiți până când începe să își schimbe culoarea.
  8. Adăugați laptele de cocos, ardeiul iute și cubul concentrat.
  9. Acoperiți și fierbeți timp de 20 de minute sau până când puiul este fraged.
  10. Adăugați coriandru rămas și serviți alături de orez.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE