Carne Feluri principale Fripturi

Pui întreg la cuptor cu legume tinere

Puiul întreg la cuptor este o alegere minunată pentru masa de Duminică.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 1 pui mare (2 kg)
  • sare de mare
  • piper negru
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 căpățână de usturoi, tăiată în două
  • 1 mână crenguțe de cimbru
  • câteva crenguțe de rozmarin
  • 300 g morcovi tineri
  • 300 g napi tineri, spălați și tăiați
  • 100 ml vin alb sec
  • 300 ml fond de pui

Modalitate de preparare:

  1. Se încinge cuptorul la 230 grade C.
  2. Se freacă puiul cu sare, piper și un strop de ulei de măsline peste tot.
  3. Se așează puiul într-o tavă mare de cuptor, se umple cu o jumătate de căpățână de usturoi, 2-3 jumătăți de lămâie și câteva crenguțe de ierburi aromatice.
  4. Puiul se lasă la copt 20 de minute, apoi se micșorează intensitatea temperaturii la 200 de grade și se adaugă legumele.
  5. Jumătatea de căpățână de usturoi, de lămâie și ierburile se așează în jurul puiului.
  6. Se stropește puiul cu puțin ulei de măsline, sare și piper. Se lasă la copt încă 35-40 de minute sau până când se rumenește pasărea.
  7. Când puiul este gata, se tranferă pe un platou, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă deoparte 10-15 minute la cald.
  8. Transferă și legumele pe un platou și menține-le fierbinți.
  9. Scurge grăsimea din tavă, apoi pune tava pe plită, adaugă vinul și curăță sedimentele de pe fundul tăvii, apoi lasă la fiert până scade la jumătate.
  10. Toarnă fondul de pui și fierbe în continuare până scade la jumătate.
  11. Adaugă zeama care s-a scurs de la pui, apoi strecoară într-o cană caldă.
  12. Servește și stropește puiul și legumele cu sosul obținut.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferitre cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE