Bucatarii internationale Carne Feluri principale Fripturi Mancaruri

Rasol de miel în stil grecesc și sos de roșii

Descoperă gustul inedit al cărnii de miel, gătind-o lent timp de 10 ore.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapi

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 rasoluri miel X 400 g bucata
  • 2 linguri oregano uscat
  • 670 ml pastă de roșii
  • 1 căpățână usturoi, cățeii separați și decojiți
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 1 radei gras roșu, tăiat pe lungime, cu semințele scoase și feliat julien
  • sare
  • piper măcinat
  • frunze de coriandru
  • 50 g brânză feta sfărâmată
  • 2 linguri semințe de pin prăjite
  • cartofi sotați, pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Asezonați fiecare rasol cu sare și piper.
  2. Puneți-le în oala slow cooker și presărați oregano uscat.
  3. Turnați deasupra pasta de roșii, întinzând cu o lingură peste părțile expuse ale rasolurilor.
  4. Împrăștiați cățeii de usturoi printre bucățile de carne, apoi adăugați ceapa și ardeiul.
  5. Asezonați cu sare și piper.
  6. Acoperiți oala cu capac și fierbeți timp de 10 ore pe modul LOW, până când carnea devine fragedă, desprinzându-se ușor de pe os.
  7. Transferați carnea și feliile de ardei în farfurii.
  8. Cu o lingură de lemn zdrobiți cățeii de usturoi, apoi amestecați-i bine cu sosul.
  9. Mai adăugați sare și piper după gust.
  10. Cu lingura turnați sos peste rasol.
  11. Presărați oregano, feta și semințe de pin prăjite.
  12. Serviți cu cartofi sotați.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE