Feluri principale Gustari si garnituri Legume

Rețetă cartofi Dauphinoise de la Jamie Oliver

Cartofi delicioși la cuptor, o rețetă de la maestrul bucătar Jamie Oliver.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 1 ceapă roșie
  • 1 kg cartofi
  • o nucșoară
  • 3 căței de usturoi
  • 300 ml smântână
  • 4 fileuri de anșoa în ulei
  • parmezan
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură cimbru proaspăt

Modalitate de preparare:

  1. Curățați ceapa roșie și tăiați-o în două. Spălați cartofii fără să-i curățați și tăiați-i felii cu robotul de bucătărie.
  2. Răsturnați-i într-o tavă mare cu diametrul de 35 X 25 și asezonați-i.
  3. Radeți deasupra 1/4 nucșoară, adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți, cu coajă cu tot și 225 ml smântână.
  4. Adăugați fileurile de anșoa fărâmate și o mână bună de parmezan ras.
  5. puneți apoi foile de dafin, presărați frunzele de pe câteva fire de cimbru și stropiți cu ulei de măsline.
  6. Ametsecați totul cu mâinile curate apoi puneți tava pe foc mediu.
  7. Tunrați 200 ml apă clocotită, acoperiți ermetic cu folie de aluminiu și lăsați pe foc.
  8. Scuturați tava pentru ca ingredientele să nu se lipească.
  9. Scoateți folia de aluminiu.
  10. Radeți deasupra un strat de parmezan, stropiți cu restul frunzelor de cimbru și introduceți tava la cuptor pentru 15 minute sau până se rumenesc cartofii.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE