Carne Feluri principale

Șnițel vienez

Carne, făină, ou bătut și pesmet, ingredientele unui șnițel perfect.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 40 g făină albă
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • 2 ouă mari
  • 4 felii carne de vită, bătute bine
  • ulei floarea soarelui
  • 60 g unt nesărat
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • felii de lămâie, pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 95 grade C în timp ce pregătiți ingredientele pentru tapetare.
  2. Puneți făina într-o farfurie puțin adâncă și amestecați-o cu sare și 1/2 linguriță piper.
  3. Într-o altă farfurie amestecați pesmetul cu 1 linguriță de sare.
  4. Bateți ouăle într-un castron larg și puțin adânc.
  5. Uscați feliile de carne cu servețele de hârtie.
  6. Tăvăliți-le prin făină, întorcându-le pentru a le acoperi uniform și scuturând apoi excesul.
  7. Treceți feliile de carne prin ou, asigurându-vă că sunt uniform acoperite și lăsând excesul să se scurgă în castron.
  8. Tapetați, la final, feliile de carne cu pesmet, tamponându-le pentru a se lipi pesmetul bine, dar cu atenție pentru a nu se forma un strat prea gros.
  9. Așezați feliile astfel acoperite pe o bucată de hârtie de copt.
  10. Încingeți 6 mm de ulei într-o tigaie mare cu pereți înalți la foc mediu până la 180 de grade și prăjiți șnițelele în tranșe până se rumenesc.
  11. Transferați șnițelele pe o hârtie de copt și păstrați-le calde în cuptor.
  12. Scurgeți și aruncați uleiul rămas din tigaie, apoi ștergeți vasul cu hârtie.
  13. Topiți untul până încpe să sfârâie și așezați șnițelele prăjite în tigaie pentru a se acoperi cu unt, apoi întoarceți pe partea cealaltă.
  14. Serviți cu felii de lămâie.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE