Bucatarii internationale Feluri principale Peste

Somon thai

Arome și impact asiatic la ora cinei. Află și tu cum trebuie să procedezi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 fileuri X 140 g somon
  • 2 lingurițe ulei floarea soarelui
  • 1 rădăcină mică de ghimbir, curățată și dată pe răzătoare
  • 1 ardei iute roșu, fin feliat
  • 2 fire ceapă verde, fin feliate
  • 1 1/2 linguri sos soia
  • 1/4 linguriță zahăr
  • 20 g frunze de coriandru, fin tocate

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți grătarul.
  2. Se montează peștele într-un vas de gătit de mică adâncime, apoi se plasează pe grătar pentru 4-5 minute, până devine roz în centru.
  3. Se acoperă și se lasă deoparte.
  4. Se încălzește o tigaie tip wok.
  5. Se adaugă uleiul, apoi se prăjește ghimbirul, ardeiul și ceapa verde.
  6. Mențineți pe foc timp de 2-3 minute.
  7. Încorporați sosul de soia, zahărul și un strop de apă.
  8. Presărați coriandru și serviți imediat cu somon.
  9. Serviți alături de orez sau fidea de orez.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE