Feluri principale Supe si ciorbe

Supă de morcovi, linte și portocale

O combinație inedită pentru un prânz exploziv.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 linguriță semințe chimen
  • 2 lingurițe semințe de coriandru
  • 1 ceapă tocată
  • 225 g morcovi tăiat cuburi
  • 75 g linte roșie
  • 300 ml suc de portocale
  • 2 linguri iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi
  • coriandru tocat pentru ornat
  • un vârf cuțit boia
  • 600 ml stoc legume

Modalitate de preparare:

  1. Zdrobiți semințele într-un mojar, lăsați-le să se usuce și prăjiți-le într-o tigaie până când se rumenesc ușor.
  2. Adăugați ceapa, morcovii, lintea, sucul de portocale, stocul de legume și condimentele.
  3. Aduceți în punctul de fierbere.
  4. Acoperiți cu un capac și lăsați pe foc până când lintea începe să se înmoaie.
  5. Transferați într-un procesor de alimente și pulsați până la obținerea unei texturi moi.
  6. Asezonați după gust.
  7. Aduceți din nou în punctul de fierbere și serviți.
  8. Presărați coriandru și adăugați iaurt în momentul servirii.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE