Feluri principale Legume Tocanite

Tocană de năut cu chorizo

Un preparat delicios și foarte rapid.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei măline
  • 1 ceapă roșie mică
  • 4 ardei roșii, fără semițe și tăiați cuburi
  • 150 g cârnați chorizo, feliați
  • 2 căăței de usuroi, curățați și tocați mărunt
  • 1 1/2 linguri oțet sherry
  • 3 linguri sherry
  • 600 g năut fiert și scurs
  • 100 ml stoc pui
  • 20 g creveți decorticați
  • 70 g spanac
  • o mână frunze busuioc
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți două linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare și căliți ceapa, ardeii și chorizo.
  2. După câteva minute, adăugați usturoiul.
  3. Lăsați câteva minute să se întrepătrundă aromele, apoi adăugați sherry  și oțetul de sherry.
  4. Mențineți preparatul la foc potrivit până când începe să scadă.
  5. Adăugați năutul și stocul de pui.
  6. Fierbeți timp de 10 minute.
  7. Separat, dacă folosiți creveți, căliți la foc mediu într-o cratiță și adăugați-i la final peste tocana de năut, împreună cu spanacul, busuiocul și condimente după gust.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE