Feluri principale Fripturi Mancaruri Tocanite

Tocană de vită cu morcovi

Dulce, fraged și gustos, un preparat gătit lent, perfect pentru întreaga familie.

Vită cu morcovi

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 kg carne de vită, tăiată în bucăți mari
  • 1 ceapă tocată
  • 10 morcovi, tăiați în bucăți mari
  • 2 linguri făină
  • 500 ml bere Guiness
  • 1 cub concentrat supă de vită
  • un vârf cuțit zahăr
  • 3 frunze de dafin
  • 1 crenguță cimbru
  • piure de păstârnac ( garnitură )

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 160 de grade.
  2. Se încinge uleiul într-o tigaie mare cu capac și se călește carnea până devine maronie.
  3. Când aceasta își schimbă culoarea, se scoate într-un vas separat, iar în aceeași tigaie se adaugă ceapa și morcovii până se rumenesc bine, apoi se presară făina și se amestecă.
  4. Puneți în vas carnea, cubul concentrat de supă și berea guiness.
  5. Asezonați cu sare și piper după gust.
  6. Presărați un vârf de cuțit de zahăr.
  7. Adăugați ierburile, acoperiți vasul cu capac și aduceți în punctul de fierbere la foc mic.
  8. Așezați vasul în cuptor timp de 2 ore și jumătate până când carnea este somplet fragedă.
  9. Serviți preparatul cu piure de păstârnac.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE