Feluri principale Peste Tocanite

Tocăniță cu fructe de mare

Preparat cu conținut scăzut de calorii dar bogat în nutrienți.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de masline
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 tije țelină, tocate
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 170 ml vin alb
  • 300 ml supă pui
  • 1 lingură făină de porumb, amestecată cu 1 lingură de apă rece pentru a obține o pastă
  • 400 g fructe de mare congelate
  • 1 legătură mărar, tocat
  • 5 linguri smântână cu conținut ridicat de grăsime
  • usturoi
  • pâine, pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare și se gătește ceapa împreună cu țelina până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
  2. Adăugați usturoiul și lăsați să se gătească timp de 1 minut.
  3.  Se toarnă vinul și se fierbe la foc mare până când se evaporă în cea mai mare parte.
  4. Se toarnă supa de pui și se încorporează făina de porumb.
  5. Se fierbe timp de 5-10 minute, amestecând des până se îngroașă.
  6. Asezonați după gust și adăugați fructele de mare.
  7. Fierbeți timp de câteva minute, apoi turnați smântâna.
  8. Între timp, prăjiți pâinea și frecați-o cu usturoi pentru servire..
  9. Distribuiți preparatul în boluri și presărați mărar pe deasupra.
  10. Se servește cu pâine aromatizată cu usturoi.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE