Carne Feluri principale Tocanite

Tocăniță de pui mexicană

Simte-te ca într-o vacanță specială în Mexic, folosindu-te de acest preparat senzațional.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 ceapă medie, fin tocată
  • 3 căței de usturoi, tocat fin
  • ½ linguriță zahăr brun
  • 1 linguriță pastă de ardei
  • 400 g roșii la conservă
  • 4 piepți de pui dezosați
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată rondele
  • câteva frunze de coriandru
  • tortilla de porumb sau orez pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță medie.
  2. Se adaugă ceapa și se fierbe timp de 5 minute sau până când începe să se înmoaie, adăugând usturoiul spre final.
  3. Se adaugă zahărul, pasta de ardei și roșiile la conservă.
  4. Puneți puiul în tigaie, turnați  sosul deasupra și se fierbe ușor timp de 20 de minute, până când puiul a fiert (se adaugă un strop de apă în cazul în care sosul devine prea uscat).
  5. Se scoate puiul din tigaie și se rupe în bucăți cu furculița, apoi se amestecă din nou în sos.
  6. Presărați deasupra o ceapă roșie mică și coriandru.
  7. Se serveste cu restul de ceapă roșie și tortilla.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE