Legume Mancaruri Tocanite

Mâncare de linte cu tofu

Ai încercat până acum să pui brânză vegetașă în mâncare? Avem noi o astfel de rețetă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe roșii
  • 1 bucată de ghimbir ( 5 cm )
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri praf de curry
  • 200 g linte roșie
  • 700 ml zeamă de legume
  • 300 g iaurt grecesc
  • 1 lămâie
  • câteva fire de coriandru, după gust
  • 2 ardei chili roșii
  • sare
  • piper
  • 300 g tofu
  • 4 linguri ulei arahide

Modalitate de preparare:

  1. Descojiți și tocați usturoiul, cepele și ghimbirul.
  2. Încingeți ulei într-o oală și căliți aceste trei ingrediente până devin sticloase.
  3. Adăugați praful de curry și lintea, continuați scurt călirea, apoi stingeți cu zeama de legume.
  4. Lăsați să dea în clocot și fierbeți acoperit circa 15 minute la temperatură medie.
  5. Între timp puneți iaurtul într-un castron. Stoarceți lămâia, spălați firele de coriandru, zvântați-le și tocați grosier frunzulițele.
  6. Tăiați în jumătate pe lungime ardeii chili, îndepărtați-le semințele, spălați-i, tocați-i mărunt și încorporați-i în iaurt.
  7. Asezonați cu sare, piper, coriandru și zeamă de lămâie.
  8. Tăiați tofu în cubulețe de circa 1 cm, încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjiți scurt tofu, la temperatură mare.
  9. Adăugați tofu la mâncarea de linte , asezonați și lăsați scurt să se pătrundă aromele.
  10. Distribuiți preparatul în castronașe și serviți alături de iaurt.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE