Feluri principale Peste Tocanite

Tocăniță picantă cu fructe de mare

Tocăniță lejeră pe bază de fructe de mare, aromatizată cu lime, perfectă pentru o cină romantică.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 2 ardei iuți uscați
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță pastă de ardei
  • 1 linguriță chimion
  • 700 ml stoc legume
  • 250 g roșii tocate, la conservă
  • 200 g creveți
  • 300 g pește alb (dorada, biban)
  • 300 g scoici
  • 500 g cartofi, tăiați în jumătate și fierți
  • sucul de la 2 limete
  • felii de limetă
  • 1 avocado tocat
  • frunze de coriandru
  • 1 ceapă roșie, fin tocată
  • tortilla de porumb

Modalitate de preparare:

  1. Căliți ardeiul iute într-o tigaie fierbinte pentru câteva momente.Îndepărtați semințele și înmuiați chilli în apă clocotită timp de 15 min.
  2. Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu.
  3. Se adaugă ceapa și usturoiul, asezonați după gust și fierbeți timp de aproximativ 5 minute.
  4. Se adaugă pasta de ardei, ardeiul iute rehidratat, chimionul, stocul și roșiile.
  5. Sotați timp de 5 minute, apoi pasați foarte bine într-un blender.
  6. Se toarnă înapoi în tigaie și se aduce în punctul de fierbere.
  7. Se reduce căldura și se fierbe timp de 10 minute.
  8. Se adaugă creveții, fileul de pește, scoicile și cartofii fierți în prealabil.
  9. Se pune un capac în partea de sus și se fierbe timp de 5 min la foc mediu-mare.
  10. Se adaugă sucul de lămâie și se servește cu felii de lămâie verde, avocado, coriandru, ceapă roșie și tortilla chips-uri.

Credit Foto: 123RF

Imaginea este cu titlu de prezentare!

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE