Peste Tocanite

Tocăniță picantă cu fructe de mare

Impact mexican la cină?

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 2 ardei iuți uscați
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapa, tocată
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță paprika afumată
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 700 ml stock de legume
  • 250 g roșii tocate
  • 200 g creveți decorticați
  • 300 g file de pește alb, tăiat în bucăți de 2 cm
  • 300 g scoici
  • 500 g cartofi noi, tăiați în jumătate și fierți
  • sucul de la 2 limete
  • felii de limetă pentru a servi
  • avocado
  • ceapă roșie feliată
  • frunze de coriandru, tocate
  • tortilla de porumb

Modalitate de preparare:

  1. Trageți ardeiul iute într-o tigaie fierbinte de prăjire pentru câteva secunde, apoi îndepărtați de pe sursa de foc.
  2. Înmuiați ardeiul în apă clocotită pentru 15 minute.
  3. Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu.
  4. Se adaugă ceapa și usturoiul, se asezonează după gust și se fierbe timp de aproximativ 5 minute sau până se înmoaie.
  5. Se adaugă paprika, ardeiul iute hidratat, chimionul, stocul și roșiile.
  6. Sotați timp de 5 minute, apoi pasați foarte bine într-un blender.
  7. Se toarnă compoziția înapoi în tigaie și se aduce în punctul de fierbere.
  8. Se reduce căldura și se fierbe timp de 10 minute.
  9. Atunci când este aproape gata se adaugă creveții, fileul de pește, scoicile și cartofii.
  10. Se pune un capac și se fierbe timp de 5 min la foc mediu-mare.
  11. Se adaugă sucul de liemtă și se servește cu felii de lămâie verde, avocado, coriandru, ceapă roșie și tortilla.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE