Bucatarii internationale Carne Feluri principale Fripturi Mancaruri

Vită cu ghimbir și ananas

Preparat chinezesc în fața căruia nu te poți abține. Explozie de arome, gust și culoare.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 400 g carne de vită, feliată subțire
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură sos ardei iute
  • 1 lingură oțet din vin de orez
  • 2 lingurițe ulei vegetal
  • 1 bucată ghimbir cât dimensiunea degetului mare
  • 4 fire ceapă verde
  • 200 g ananas
  • 1 pumn coriandru
  • orez sau legume verzi pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Amestecați carnea cu sosul de soia, zahărul, sosul de ardei iute și oțetul.
  2. Lăsați amestecul pentru 10 minute deoparte.
  3. Încălziți într-un wok 1 linguriță de ulei.
  4. Adăugați amestecul de carne și ghimbirul feliuat subțire.
  5. Mențineți pe foc până când ghimbirul devine auriu.
  6. Adăugați ceapa verde și ananasul.
  7. Amestecați la foc iute timp de 1 minut.
  8. Amestecați până când sosul devine gros.
  9. Presărați frunze de coriandru la final și serviți cu orez fiert sau legume verzi.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE