Carne Sandvisuri si tarte

Burger pentru micul dejun

Cum ar fi să începi ziua cu un burger delicios?

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Porții: 8

Ingrediente:

  • 1 ceapă tocată fin
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingură sos de stridii
  • 1 kg carne de cârnați
  • 1 gălbenuș de ou
  • 25 g frunze de pătrunjel, tocate
  • 8 felii brânză
  • 8 felii bacon
  • 8 chifle
  • roșii cherry

Modalitate de preparare:

  1. Plasați ceapa, ketchup-ul și sosul de stridii într-un procesor de alimente.
  2. Pulsați până obțineți un amestec consistent.
  3. Plasați carnea de la 16 cârnați într-un bol și amestecați cu pasta de ceapa, gălbenușul de ou și 25 ml apă.
  4. Adăugați pătrunjelul tocat și amestecați.
  5. Distribuiți amestecul în 8 grămăjoare din care formați bile, apoi aplatizați-le pentru a da forma un chiftele.
  6. Montați-le pe o farfurie și lăsați-le timp de 1 oră la frigider să se răcească.
  7. Încingeți o tigaie mare antiaderentă și prăjiți burgerii 3 minute pe o parte până devin aurii.
  8. Lăsați focul la mic și continuați să gătiți pentru încă 5 minute pe partea cealaltă.
  9. Încingeți grătarul și plasați chiflele tăiate în jumătate.
  10. Montați pe fiecare burger câte o felie de brânză pentru topit.
  11. Introduceți tava în cuptor pentru a topi brânza.
  12. Montați burgerii în chifle, adăugați-le câte 1 felie de bacon prăjit și roșii.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE