Carne Feluri principale

Ciocănele de pui lipicioase a la Gordon Ramsey

Învață cum să faci ciocănele de pui lipicioase la cuptor.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 5

Ingrediente:

  • ulei de măsline pentru stropit
  • 10 ciocănele de pui
  • sare de mare
  • piper negru
  • 6 linguri de miere de albine
  • 3 linguri sos de pește
  • 1 1/2 linguri sos de soia subțire
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 3 linguri oțet de vin de orez
  • 1 1/2 linguri ulei de susan

Modalitate de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 200 grade.
  2. Unge cu puțin ulei o cratiță de copt pe fundul căreia să încapă toate pulpele, într-un singur strat.
  3. Asezonează ciocănelele cu sare și piper și așează-le în cratiță.
  4. Stropește-le cu puțin ulei și coace-le în cuptorul încins timp de 20 de minute.
  5. Între timp pregătește glazura. Amestecă mierea de albine, sosul de pește, sosul de soia, zeama de lămâie, oțetul de vin și uleiul de susan.
  6. Scoate pulpele din cuptor și toarnă peste ele glazura, întorcându-le pentr a-l acoperi pe fiecare în parte.
  7. Bagă-le din nou la cuptor, circa 20-30 de minute, întorcându-le de mai multe ori, până când sunt fragede și frumos colorate.
  8. Lasă pulpele să se odihnească timp de câteva minute.
  9. Servește-le cu broccoli sau altă garnitură de legume.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE