Carne Supe si ciorbe

Ciorbă rusească

O explozie de arome, culoare și un gust minunat.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 1/2 ciolan de porc
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 600 g varză albă
  • 1 ceapă
  • 1 sfeclă roșie
  • 500 g roșii
  • oțet din vin
  • 200 g smântână
  • mărar proaspăt

Modalitate de preparare:

  1. Ciolanul bine curățat se pune la fiert într-o oală cu o cantitate mare de apă și sare.
  2. Se lasă la fiert pentru 2-3 ore, până când se înmoaie carnea și soriciul.
  3. Zarzavatul se dă pe răzătoare împreună cu ceapa și sfecla roșie, iar varza se taie felii fine.
  4. Ciolanul se rupe în fâșii, iar în apa în care a fiert se adaugă zarzavatul împreună cu o crenguță de cimbru și varza tocată.
  5. Lăsați cioba la foc potrivit pentru 60 de minute, apoi adăugați sfecla roșie și continuați fierberea pentru încă 30 de minute.
  6. La final adăugați roșiile date pe răzătoare și 1-2 linguri de oțet din vin.
  7. Dacă este prea groasă, puteți completa cu apă.
  8. Potriviți gustul cu sare și piper și îndepărtați de pe sursa de foc.
  9. Dregeți cu smântână și presărați mărar tocat.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE