Carne Fripturi Mancaruri

Curcan crocant in crusta

curcan_in_crusta_crocanta
  1. Puteți prepara amestecul de sare cu 1 zi înainte de pregătirea curcanului.
  2. Într-un mojar amestecați fulgii de sare, piperul și cimbru.
  3. Ungeți cu două treimi din amestecul de sare și ierburi curcanul atât în interior cât și pe toată suprafața. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați curcanul la frigider timp de 24 de ore.
  4. Trageți baconul la tigaie până începe să își lase grăsimea și să prindă o textură crocantă.
  5. Plasați baconul într-un procesor de alimente împreună cu untul și siropul de arțar și pulsați pentru a combina.
  6. Răzuiți pereții blenderului cu o spatulă și distribuiți amestecul pe suprafața unei bucăți de folie alimentară.
  7. Rulați și păstrați amestecul la frigider. Aceste amestec poate fi păstrat în frigider până la 1 lună.
  8. Scoateți curcanul din frigider cu 1 oră înainte de preparare.
  9. Scoateți amestecul de unt și bacon din frigider pentru a se înmuia.
  10. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  11. Se calculează timpul de gătire bazat pe 40 min/ kg pentru primele 4kg de curcan, plus 45 de minute pentru fiecare kg după aceea.
  12. Distribuiți amestecul de unt și bacon pe sub pielea curcanului cu ajutorul degetelor.
  13. Completați cu câte o crenguță de cimbru.
  14. Montați ceapa, usturoiul, lămâia și foile de dafin în cavitatea curcanului.
  15. Acoperiți cu folie și introduceți vasul în cuptor.
  16. Cu 30 de minute înainte de a fi scos creșteți temperatura cuptorului la 200 de grade.
  17. Scoateți curcanul și lăsați-l să se odihnească acoperit timp de 1 oră.
  18. Serviți cu restul cantității de sare și garnitură la alegere.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

curcan_in_crusta_crocanta.jpg

  • un curcan la 5-6 kg
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 1 ceapă tăiată în jumătate
  • 1 lămâie tăiată în jumătate
  • 2 frunze de dafin
  • 1 căpățână usturoi, dată în jumătate
  • sare sub formă de fulgi  85 g
  • 2 linguri frunze cimbru
  • 1 linguriță piper negru zdrobit
  • 6 felii bacon tăiat în bucăți mici
  • 140 g unt
  • 1 lingură sirop arțar
Bucuria gurmandului, un curcan întreg gătit perfect.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE