Carne Feluri principale Fripturi

Piept de rață cu sos orange, de la Martha Stewart

Pentru noaptea dintre ani, Martha Stewart îți oferă o rețetă spectaculoasă și elegantă, un deliciu irezistibil.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 1 piept mare de rață (500 g)
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • 1 portocală, coaja unei jumătăți tăiată julien și ambele jumătăți stoarse, aproximativ 80 ml suc
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/2 cană oțet de vin roșu (120 ml)

Modalitate de preparare:

  1. Cu un cuțit ascuțit, îndepărtați excesul de piele de pe pieptul de rață, lăsând destulă pentru a acoperi bine carnea, apoi crestați pielea pe diagonală, mai întâi într-o direcție apoi în cealaltă, pentru a obține mici romburi.
  2. Tăiați complet prin piele și o mare parte din startul de grăsime, fără a atinge carnea.
  3. Asezonați pieptul pe ambele părți cu sare și piper și așezați-l într-o tigaie rece cu diametrul de 25 cm, cu pielea în jos.
  4. Prăjiți carnea la foc mediu-mic până se formează o mică baltă de grăsime.
  5. Întoarceți pieptul cu un clește și prăjiți-l 1 minut și pe partea celaaltă.
  6. Întoarceți iar pieptul cu pielea în jos și scurgeți din grăsime într-un bol termorezistent.
  7. Continuați să prăjiți rața până ce pielea este frumos rumenită și crocantă, timp de 10-12 minute, scoțând cu lingura și păstrând excesul de grăsime, dacă este cazul.
  8. Întoarceți rața încă o dată cu pielea în sus și sotați-o 8-12 minute, până ce carnea este făcută mediu în sânge. Termometrul introdus în partea cea mai groasă a cărnii ar trebui să indice 11 grade C.
  9. Transferați pieptul pe un grătar de sârmă așezat într-o tavă de copt cu margini și lăsați-l să se odihnească 5-8 minute, timp în care rața va continua să se gătească.
  10. Pentru a prepara sosul, puneți apa într-o crăticioară și dați-o în clocot, adăugați coaja de portocală și fierbeți-o în clocote timp de 2 minute, apoi scurgeți-o.
  11. Încingeți zahărul într-o crăticioară pe foc mediu, fără să amestecați. Când zahărul începe să se topească, rotiți cratița pentru a distribui zahărul topit și lăsați-l pe foc până devine uniform, cam 5 minute.
  12. Turnați peste el oțetul și amestecați cu o lingură de lemn pentru a se combina, apoi lăsați să fiarbă în clocote mici , până scade ușor și devine siropos, cam 5 minute.
  13. Adăugați sucul de portocală și coaja, fierbeți în clocote mici până obțineți un sos gros, iar deasupra se formează spumă, în jur de 5 minute.
  14. Asezonați cu sare și piper.
  15. Tăiați pieptul de rață  în felii groase, așezați-le pe o farfurie și stropiți cu sos înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE