Carne Mancaruri

Pui în stil franțuzesc

Rețete simple și elegante chiar la tine acasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 pui (aproximativ 1 kg)
  • 100 g unt
  • 200 ml smântână
  • 25 g făină
  • 50-100 ml vin alb
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • pătrunjel proaspăt
  • 1/2 linguriță tarhon
  • 1 lingură mărar tocat

Modalitate de preparare:

  1. Puiul tăiat în bucăți se pune în untul topit și se amestecă la foc mic pentru 5 minute.
  2. Se toarnă vinul și 50 de ml de apă, împreună cu jumătate de linguriță de sare și se acoperă vasul cu un capac.
  3. Lăsați să fiarbă până când carnea se înmoaie bine, adăugând din când în când câte un strop de apă sau vin dacă este cazul.
  4. Între timp amestecați făina cu smântâna adăugând treptate cele două gălbenușuri.
  5. Când carnea este moale se adaugă amestecul de smântână.
  6. Lăsați preparatul să clocotească de 2-3 ori și adăugați verdeața după gust.
  7. Serviți preparatul cald cu orez simplu sau orice garnitură la alegere.

Credit Foto:123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE