Carne Supe si ciorbe

Supă de cartof dulce thailandeză cu pui

Cremoasă și condimentată, această supă este un deliciu pentru întreaga familie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat
  • 2 cm ghimbir, tocat
  • 1 tijă lemongrass
  • 1 pachet de 25 g coriandru, frunzele tocate
  • 2 linguri pastă thai roșie
  • 750 ml stock de pui
  • 160 ml cremă de cocos
  • 500 g cartof dulce, tăiat cuburi
  • 2 piepți de pui fără piele
  • sucul de la 1 limetă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sos de pește
  • pâine prăjită pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare.
  2. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, lemongrass, coriandru și pasta de curry curry și se fierbe timp de 2 – 3 minute, până când aromele sunt eliberate.
  3. Se adaugă supa de pui, crema de nucă de cocos și cartofii dulci și se fierbe timp de 15 minute sau până când cartofii sunt moi.
  4. Se scoate lemongrass și se aruncă.
  5. Se transferă cu grijă într-un blender și se pasează până la omogenizare.
  6. Transferați din nou în oală, se adaugă carnea de pui și se fierbe ușor timp de 5 – 10 minute sau până când puiul este gătit.
  7. Se încorporează sucul de lămâie, zahărul și sosul de pește.
  8. Presărați frunze de coriandru și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE