Bucatarii internationale Carne Legume

Vită cu sos de stridii

Vita cu sos de stridii este unul din cele mai apreciate preparate din bucătăria chinezească.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 2

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 2 fire praz
  • 20 g ghimbir proaspăt tăiat mărunt
  • 2 stele anason
  • 10 boabe piper sichuan

Pentru sos:

  • 120 ml sos de stridii
  • 5 lingurițe zahăr
  • 2 căței de usturoi tăiați mărunt
  • 20 g ghimbir proaspăt
  • 5 lingurițe ulei iute cu chilli
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 3 lingurițe ulei de susan
  • 5 lingurițe vin de orez
  • 2 lingurițe oțet de orez
  • 1 ceapă

Modalitate de preparare:

  1. Carnea de vită,  prazul, ghimbirul anasonul și boabele de piper se pun într-un vas.
  2. Se completează cu apă atât cât să se acopere toate ingredientele și se lasă la fiert timp de 1 oră.
  3. Se scoate carnea.
  4. Ghimbirul se zdrobește.
  5. Într-un castron se amestecă sosul de stridii cu zahărul, usturoiul, ghimbirul, uleiul aromatizat cu chilli, piperul de sichuan, uleiul de susan, vinul de orez, oțetul și 5 linguri de apă.
  6. Prazul se taie foarte subțire, ceapa se taie mărunt, se călesc și se adaugă în sos.
  7. Carnea de vită se taie felii subțiri, peste care se toarnă sosul și se lasă să se răcească.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE