Deserturi Fructe

Salata de fructe de padure cu mascarpone

Pregătește o salată de fructe diferită, servită cu cremă de mascarpone și pișcoturi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 200 g afine
  • 200 g mure
  • 200 g fragi/ capșuni
  • 200 g coacăze roșii
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri suc proaspăt limetă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 10 pișcoturi
  • 200 g brânză mascarpone
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 linguriță zahăr brun
  • zahăr pudră
  • câteva frunze de mentă pentru ornat

Modalitate de preparare:

  1. Spălați fructele de pădure și lăsați-le într-o sită să se scurgă de excesul de apă.
  2. Plasați toate fructele într-un bol.
  3. Într-un castron combinați sucul de lamâie, cel de limetă și zahărul pudră.
  4. Turnați amestecul peste fructe și amestecați.
  5. Fărâmițați pișcoturile într-un tocător sau într-o pungă bine sigilată.
  6. Luați câte un bol și adăugați firimiturile de pișcoturi.
  7. Completați cu salată de fructe.
  8. Pregătiți crema de mascarpone cu mixerul împreună cu laptele, sucul de portocale și zahărul brun.
  9. Adăugați câte 1 lingură de cremă lângă fructe, pudrați cu zahăr pudră și decorați cu frunze de mentă.
  10. Puteți servi salata de fructe fără cremă de mascarpone.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE