Bucatarii internationale Gustari si garnituri Party special Peste

Homar fiert

Pregătește preparate sofisticate și la tine acasă! Astăzi homar fiert.

Dificultate: mediu

Timp de preparare rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • sare
  • 4 homari vii
  • unt (topit)
  • câteva felii de lămție pentru a fi servit

Modalitate de preparare:

  1. Pregătiți o oală mare și umpleți trei sferturi din aceasta cu apă rece.
  2. Aduceți în punctul fierberii apoi adăugați o cantitate generoaă de sare, în jur de 140 g sare la 15 l apă.
  3. Cufundați homarii în apă, mai întâi cu capul.
  4. Lăsați să fiarbă neacoperit timp de 12-14 minute sau poate chiar mai mult (în funcție de mărimea homarilor)
  5. Scoateți homarii din apă cu un clește și transferați pe un platou.
  6. Când sau răcit astfel încât pot fi manevrați cu mâna, serviți homarii cu unt și felii de lămâie.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE