Legume Slowly Veggie Vegetarian

Morcovi aromati cu chimen

morcovi aromati

Asezonați cu chimen, usturoi și rozmarin, acești morcovi sunt o idee genială pentru o garnitură condimentată.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 6-8 morcovi medii
  • 1 crenguță cimbru
  • 1 crenguță rozmarin
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 stele anason
  • 1 foie de dafin
  • 1 linguriță ulei măsline
  • 1 cub de unt
  • 1 linguriță semințe de chimen

Modalitate de preparare:

  1. Plasați morcovii, cimbrul, rozmarinul, usturoiul, anasonul și foia de dafin într-o cratiță.
  2. Acoperiți cu apă și aduceți în punctul de fierbere.
  3. Lăsați vasul pe foc potrivit timp de 30 de minute, până când se înmoaie.
  4. Îndepărtați vasul de pe sursa de foc și lăsați morcovii să se răcorească.
  5. Transferați morcovii într-o farfurie și lăsați-i la frigider 20 de minute.
  6. Încălziți uleiul într-o tigaie și adăugați morcovii timp de 5 minute, până când se rumenesc complet.
  7. Lăsați focul la mic, adăugați untul și semințele de chimen și agitați tigaia.
  8. Mențineți morcovii pe foc până devin lucioși, apoi serviți.

Morcovi aromați cu chimen, cine ar fi zis că este atât de simplu să pregătești legumele într-o variantă spectaculoasă.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE