Gustari si garnituri Legume

Ochiuri cu sparanghel la grătar de la Gordon Ramsey

Pregătește un mic dejun inspirat de la maestrul bucătar Gordon Ramsey.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 200 g fire sparanghel
  • ulei de măsline
  • 40 g unt, feliat
  • 4 ouă mari
  • 30 g parmezan ras
  • 1 mână rucola
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Plasați pe foc o oală cu apă și sare, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, adăugați sparanghelul curățat și opăriți pentru 1 minut.
  2. Scurgeți de excesul de apă și transferați sparanghelul într-un castron cu apă și gheață.
  3. Lăsați pentru 5 minute, apoi scurgeți și uscați prin tamponare.
  4. Puneți sparanghelul într-un vas adânc, stropiți cu ulei și amestecați pentru a distribui uleiul uniform pe fiecare fir de sparanghel.
  5. Turnați 2 linguri de ulei în tigaie, adăugați untul și plasați pe foc
  6. Spargeți ouăle și prăjiți delicat până când oul este făcut, timp de 5-6 minute.
  7. Între timp, încingeți o tigaie tip grill la foc mare, puneți sparanghelul în tigaie și rumeniți 2-3 minute, întorcându-l din când în când.
  8. Așezați sparanghelul pe farfurii și asezonați cu sare și piper.
  9. Presărați cu fâșii de parmezan și frunze de rucola amestecate cu ulei de măsline.
  10. Așezați deasupra ouăle, râșniți niște piper și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE