Legume Paste

Penne cu broccoli și migdale

Penne cu broccoli și migdale pentru un prânz delicios și bogat în vitamine.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 750 g broccoli
  • sare
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 400 g penne
  • 50 g migdale măcinate
  • 3 lg zeamă de lămâie
  • 4 linguri ulei măsline
  • 1 lingură Harissa

Modalitate de preparare:

  1. Spălați broccoli, zvântați-l și îndepărtați partea inferioară a tulpinii și eventualele frunze.
  2. Decojiți tulpina și tăiați-o în bucăți potrivite. Tăiați bucăți buchețelele și fierbeți al dente bucățile în apă sărată, cu capacul pus, timp de circa 8 minute.
  3. Între timp decojiți și tocați mărunt usturoiul.
  4. Spălați pătrunjelul și zvântați-l prin tamponare.
  5. Rupeți frunzulițele de pe crenguțe și tocați-le grosier.
  6. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, strecurați-le și lăsați-le să se scurgă.
  7. Păstrați 5-6 linguri din apa în care au fiert.
  8. Strecurați broccoli și clătiți-l sub jet de apă rece.
  9. Jumătate din broccoli lăsați-l întreg iar cealaltă jumătate pasați-o împreună cu usturoiul, pătrunjelul, migdalele, zeama de lămâie, apa păstrată de la paste și uleiul.
  10. Pasați până obțineți un sos omogen.
  11. Asezonați cu sare și pasta de Harissa.
  12. Amestecați sosul cu pastele și bucățile de broccoli.
  13. Distribuiți în farfurii și serviți.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE