Gustari si garnituri Legume Slowly Veggie Vegetarian

Piure cremos de fenicul

Piure fin și cremos, o garnitură minunată.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 3-4

Ingrediente:

  • 2 bulbi de fenicul medii
  • 750 ml lapte integral
  • sare
  • piper măcinat
  • 30 g unt nesărat

Modalitate de preparare:

  1. Puneți într-o oală mică feniculul și laptele.
  2. Aduceți aproape în punctul de fierbere, apoi reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă în clocote mici.
  3. Acoperiți și fierbeți până când feniculul este moale, timp de 20-25 de minute.
  4. Strecurați printr-o sită și păstrați lichidul.
  5. Pasați feniculul și un sfert din lichidul păstrat într-un blender și pasați la viteză mare timp de 4 minute, până când se omogenizează.
  6. Mai adăugați lichid cu lingura și continuați să pulsați până la obținerea unei texturi omogene.
  7. Transferați într-o sită fină așezată deasupra unui castron și presați cu o spatulă de silicon pentru a extrage cât mai mult piure.
  8. Spălați sita și turnați din nou piureul, apoi lăsați-l la scurs circa 1 oră și jumătate.
  9. Transferați piureul într-un vas pentru a putea reîncălzi, încorporați untul și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE