Gustari si garnituri Legume

Piure de cartofi cu rozmarin

Piureul de cartofi, o garnitură banală pe care o poți transforma într-o explozie de arome cu usturoi și rozmarin.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 180 ml smântână cu conținut ridicat de grăsimi
  • 1-2 linguri frunze rozmarin verde
  • 125 g unt nesărat
  • 1 kg cartofi
  • 2 căței de usturoi curățați
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Amestecați smântâna împreună cu rozmarinul într-o crăticioară și dați amestecul în clocot, apoi luați vasul de pe foc și lăsați la infuzat timp de 30 de minute.
  2. Strecurați amestecul printr-o sită fină și spălați vasul, apoi turnați smântâna din nou în același recipient.
  3. Adăugați untul și încălziți la foc mediu până când se topește. Acoperiți și păstrați amestecul cald.
  4. Fierbeți cartofii într-o oală cu o cantitate suficientă de apă și sare.
  5. Adăugați usturoiul și lăsați la fiert aproximativ 15 minute.
  6. Scurgeți cartofii de excesul de apă și treceți-i printr-o presă sau pasați cu un dispozitiv de pasat.
  7. Încorporați amestecul de smântână cu unt și asezonați cu sare și piper.
  8. Serviți piureul cald.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE