Legume Vegetarian

Risotto cu somon afumat

Elegant, aromat și perfect pentru o cină alături de prieteni.

Risotto cu somon afumat

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 ceapă fin tocată
  • 2 linguri ulei măsline
  • 350 g orez risotto ( arborio de exemplu )
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 1/2 l stoc legume ( fierbinte )
  • 170 g somon afumat
  • 85 g mascarpone
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • coaja rasă de la 1 lămâie + zeama
  • 1 pumn frunze rucola

Modalitate de preparare:

  1. Prăjiți ceapa în ulei timp de 5 minute.
  2. Adăugați orezul și usturoiul și fierbeți pentru încă 2 minute, amestecând continuu.
  3. Turnați o treime din stocul de legume și setați cronometrul pentru 20 de minute.
  4. Fierbeți la foc mic, amestecând ocazional, până când stocul a fost complet absorbit.
  5. Turnați jumătate din restul stocului și fierbeți în continuare la foc mic.
  6. Se toarnă ultimul stoc și se gătește până devine cremos.
  7. Se îndepărtează vasul de pe foc și se adaugă somonul tocat, mascarpone, pătrunjelul și sucul lămâie.
  8. Lăsați-l 5 minute să se așeze, apii asezonați după gust și stropiți cu zeamă de lămâie.
  9. Serviți cu frunze de rucola.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE