Legume Salate Slowly Veggie Vegetarian

Salată mexicană cu quinoa

Un preparat lejer, gata în doar 30 de minute.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2-3

Ingrediente:

  • 5-6 căni legume verzi  la alegere (fasole verde, mazăre)
  • 180 g quinoa
  • 100 g porumb la conservă
  • 100 g fasole neagră la conservă Uscursă și clătită)
  • 1 ceapă roșie, feliată
  • 1 portocală, repartizată în felii
  • 1/2 avocado, tăiat cuburi
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat

Dressing:

  • 1/2 avocado
  • sucul de la 1 limetă
  • 3 linguri suc de portocale
  • 1-2 linguri îndulcitor la alegere (agave, miere de albine)
  • 1-2 lingurițe sos iute
  • 1/4 linguriță chimen
  • 1/8 linguriță pudră chilli
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • 3-4 linguri ulei măsline

Modalitate de preparare:

  1. Se clătește quinoa sub jet de apă rece, apoi se combină cu apă într-o oală și se aduce în punctul de fierbere.
  2. Când începe să clocotească, se reduce căldura la foc mic, se acoperă și se gătește la foc mic timp de 15-20 de minute.
  3. Între timp, se prepară ingredientele de salată, se toacă legumele și se încălzește fasolea neagră.
  4. Preparați dressingul prin adăugarea tuturor ingredientelor într-un blender sau procesor de alimente și pulsați până când a,estecul devine cremos și neted.
  5. Gustați și ajustați condimentele după cum este necesar. Dacă doriți ă vinegretă în loc de dressing, eliminați avocado din lista de ingrediente.
  6. Cobinați quinoa cu restul ingredientelor într-un bol.
  7. Adăugați dressing-ul și amestecați pentru a distribui uniform aromele.
  8. Serviți imediat sau păstrați la rece.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE