Bucatarii internationale Legume Slowly Veggie Supe si ciorbe Vegetarian

Supă de dovleac Tom Kha Gai

Încearcă supa Tom Kha Gai pentru o experiență culinară la tine acasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic, curățat și tăiat cuburi
  • 240 ml lapte de cocos
  • 900 ml stoc de legume
  • 1 ceapă eșsalotă, fin feliată
  • 3 lingurițe ghimbir proaspăt, tocat
  • 2 tije lemongrass
  • 1 cană ciuperci feliate
  • 1/2 ardei iute, feliat
  • limetă pentru a servi
  • coriandru tocat sau busuioc (opțional)

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 400 de grade.
  2. Adaugați dovleacul pe o foaie de copt și amestecați cu 2 linguri de ulei măsline și un pic de sare de mare.
  3. Coaceți timp de 12-15 minute, sau până când se înmoaie și gătite.
  4. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească ușor.
  5. Între timp, se adaugă laptele de cocos, supa de legume, ghimbirul, lemongrass și ceapa într-o oală de mărime medie și se aduce totul în punctul de fierbere.
  6. Adăugați dovleacul împreună cu sucul eliminat într-un blender și pulsați până la omogenizare.
  7. Se adaugă în supă și se amestecă bine până când toate ingredientele combinate. Adaugați ciupercile și fierbeți timp de 5 minute.
  8. Gustați și ajustați condimentele după gust.
  9. Înainte de servire, se aruncă lemongrass.
  10. Se stropește cu suc proaspăt de limetă, busuioc proaspăt și coriandru (la alegere).
  11. Serviți supa caldă.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE