Bucatarii internationale Legume Supe si ciorbe

Supă de fenicul cu crutoane

Încercă o altfel de supă, mai aromată, perfectă pentru un prânz bogat în vitamine. Te învață Jamie Oliver cum să faci să fie bine.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Supă de fenicul cu crutoane, Jamie Oliver

Ingrediente:

  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 bulbi fenicul
  • ulei de măsline
  • 1 cub concetrat supă legume
  • 1 X 400 g conservă fasole albă
  • 1 ou
  • 50 g brânză Cheddar
  • 1/2 linguriță fulgi ardei iute uscat
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 100 g pâine uscată
  • 4 lingurițe iaurt natural sau smântână

Modalitate de preparare:

  1. Curățați și feliați subțire usturoiul și cepele pentru a prepara supa cu fenicul.
  2. Procedați la fel și cu bulbii de fenicul, păstrând frunzulițele pentru a le presăra deasupra.
  3. Împreună cu un strop de ulei, plasați-le într-o tigaie și pe o sursă de foc.
  4. Acoperiți cu un capac, lăsați focul la mic și gătiți legumele timp de 30 de minute sau până când devin moi și lipicioase, amestecând în mod constant și adăugând câte puțină apă la nevoie.
  5. Sfărâmați deasupra cubul concentrat de supă și adăugați fasolea cu tot cu zeama din conservă.
  6. Adăugați 750 ml apă fierbinte, aduceți în punctul de fierbere și lăsați la foc mic timp de 20 de minute.
  7. Procesați compoziția la blender până ajungeți la textura dorită, apoi asezonați după gust.
  8. Între timp, spargeți oul într-un castron și radeți brânza Cheddar deasupra. Adăugați fulgii de ardei iute.
  9. Zdrobiși semințele de fenicul într-un mojar și adăugați-le în castron .
  10. Tăiați pâinea în bucăți  și cufundați-le în amestecul de ou.
  11. Prăjiți-le în puțin ulei de măsline la foc mediu, întorcându-le când devin aurii.
  12. Distribuiți supa în castroane, garnisiți-o cu iaurt , presărați deasupra frunze de fenicul și serviți cu crutoane.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE