Legume Supe si ciorbe

Supă de linte cu bacon

Împreună cu turmeric și usturoi, această supă este o explozie de gust și arome orientale.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 3

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei măsline
  • 1 ceapă, tocată
  • 140 g pancetta cuburi
  • 120 g morcov, tăiat cuburi
  • 1 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 chilli, feliați
  • 2 cuburi concentrate supă legume  + 1,2 l apă fierbinte (sau 1,2 l stoc legume gata preparat)
  • 250 g linte roșie, clătită

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare.
  2. Se adaugă ceapa împreună cu 70 g de pancetta și morcovul.
  3. Gătiți la foc mediu timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie.
  4. Se adaugă chimenul, turmericul, usturoiul și ardeiul iute, apoi continuați să gătiți pentru înca 1 – 2 minute până când amestecul începe să emane aromele.
  5. Se toarnă 1,2 litri apă clocotită, se presară cuburile de supă și se adaugă lintea.
  6. Se aduce la un foc mic și se fierbe timp de 20 minute, amestecând din când în când pentru a vă asigura lintea nu se lipește.
  7. Între timp, se prăjește pancetta rămasă într-o tigaie mică timp de aproximativ 10 minute până devine crocantă.
  8. Nu este nevoie să adăugați ulei, pancetta fiind deja o sursă de grăsime.
  9. Se servește supa cu pancetta crocantă adăugată îaninte de servire.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE