Bucatarii internationale Legume Slowly Veggie Supe si ciorbe Vegetarian

Supă de năut marocană

Supă de năut în variantă marocană, mai gustoasă și mai aromată.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de masline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 tije țelină apio, tocată
  • 2 lingurițe de chimen măcinat
  • 600 ml supă de legume fierbinte
  • 400  roșii la conservă
  • 400 g năut, clătit și scurs
  • 100 g mazăre congelată
  • coajă și zeama de la 1/2 lămâie
  • frunze de coriandru sau pătrunjel pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, apoi se prăjește ceapa și țelina ușor timp de 10 minute, până când inmoaie, amestecând frecvent.
  2. Adăugați chimenul și prăjiți pentru încă 1 minut.
  3. Adăugați stocul de legume, roșiile și năutul, plus piper negru măcinat.
  4. Fierbeți la foc mic timp de 8 minute.
  5. Adăugați mazărea congelată și sucul de lămâie, apoi se fierbe timp de încă 2 minute.
  6. Asezonați după gust, apoi acoperiți cu coajă de lămâie și ierburi tocate.
  7. Se servește cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE