Legume Slowly Veggie Supe si ciorbe Vegetarian

Supă rece de avocado cu castravete, rețeta lui Gordon Ramsey

Ușor picantă, gustoasă și interesantă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 castraveți mari (400 grame)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 avocado
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • un strop de sos Tabasco
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 ceapă roșie, tocată
  • 1 roșie, fără semințe, tocată mărunt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 3-4 frunze busuioc, tocate fin

Modalitate de preparare:

  1. Se curăță castraveții de coajă și se taie în sferturi pe lungime, apoi se scot semințele.
  2. Un sfert din cantitate se păstrează pentru ornat.
  3. Restul de castravete se taie în bucăți mari și se pasează la blender împreună cu sucul de lămâie, până se transformă în piure.
  4. Taie avocado pe jumătate și îndepărtează sâmburele și se curăță fructul de coajă.
  5. Jumătate de avocado se stropește cu zeamă de lămâie pentur a preveni oxidarea și se păstrează în folie alimentară la frigider pentru ornat.
  6. Pasează restul de avocado cu blenderul, apoi combină cu piureul de castravete, iaurtul grecesc și sosul Tabasco, până devine cremos.
  7. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă zeamă de lămâie după gust.
  8. Păstrează piureul la rece până în momentul servirii.
  9. Taie și jumătatea de avocado păstrată, apoi împreună cu castravetele păstrat pentru ornat se amestecă într-un bol împreună cu ceapa și roșia.
  10. Stropește cu ulei de măsline și presară busuiocul.
  11. Potrivește gustul cu sare și piper, iar dacă este prea groasă nu ezita să adaugi un strop de apă.
  12. Distribuie supa în boluri și decorează cu amestecul de legume.
  13. Stropește cu ulei de măsline și un praf de piper.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE