Legume Slowly Veggie Vegetarian

Tabbouleh de conopidă

tabbouleh de conopida

Credeai că ai încercat toate rețetele de tabbouleh? Avem o rețetă inedită cu conopidă și legume verzi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 conopidă (500 g aproximativ)
  • 2 linguri ulei măsline
  • 5 linguri stoc de legume fierbinte
  • 120 g sparanghel, tăiat rondele
  • 1 dovlecel, tăiat cuburi
  • coaja de la 2 lămâie și coaja de la 1
  • 2 lingurițe zahăr pudră
  • 2 linguri capere, tocate
  • 3 lingurițe ulei măsline + extra de servit
  • 50 g pătrunjel, doar frunze
  • 1 mic pachet de mentă
  • câteva fire ceapă chivas, tocată

Modalitate de preparare:

  1. Răzuiți conopidă pe răzătoarea mare.
  2. Se încălzește 1 lingură ulei într-o tigaie mare, se adaugă conopida cu unele condimente și se prăjesc la foc mediu timp de 3 minute, amestecând în mod regulat.
  3. Adăugați stocul, amestecați, apoi acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 3-4 minute.
  4. Se amestecă o dată sau de două ori până când conopida este moale, iar stocul este absorbit.
  5. Se întinde pe o farfurie și se lasă să se răcească.
  6. Se încălzește uleiul rămas în tigaie și se adaugă sparanghelul împreună cu dovlecelul.
  7. Prăjiți la foc mare aproximativ 3 minute.
  8. Se amestecă coaja și sucul de lămâie, zahărul, caperele, uleiul și condimente după gust.
  9. Se taie frunzele de pătrunjel și mentă destul de fin, apoi se adaugă în castronul cu conopidă, legume și sparanghel.
  10. Serviți cu sosul de lămâie pe deasupra și presărați ceapă chivas sau rodie.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE