Legume Vegetarian

Varză roșie cu sfeclă

Garnitură colorată și perfectă pentru un stil de viață sănătos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 8

Ingrediente:

  • 85 g zahăr pudră
  • 1 1/4 kg varză roșie tocată
  • 2 cepe feliate
  • 2 mere tăiate în felii groase
  • 4 sfecle tăiate felii
  • 2 batoane de scorțișoară rupte în jumătate
  • 3 stele de anason
  • 300 ml vin roșu
  • 1 cub concentrat supă de legume
  • 25 g unt

Modalitate de preparare:

  1. Se amestecă zahărul cu 1 linguriță de sare și piper negru.
  2. Într-o tigaie mare, puneți un strat de varza, ceapă, mere și sfeclă roșie cu condimente și se presară cu o parte din zahăr, repetând straturile până când toate ingredientele s-au epuizat.
  3. Se amestecă vinul, oțetul și cubul concentrat, se toarnă peste varză și se adaugă untul deasupra.
  4. Acoperiți tigaia și aduceți în punctul de fierbere.
  5. Atunci când începe să fiarbă, reduceți focul la mic și  lăsați să fiarbă timp de 30 minute.
  6. Se agită bine – amestecul va fi redus- apoi se acoperă si se fierbe timp de 15-30 de minute (în funcție de cât de moale doriți să fie preparatul)
  7. Serviți ca atare sau ca garnitură pentru friptură de pui/curcan.

Credit FOTO: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE