Aperitive si salate Bucatarii internationale Foitaje si pateuri Gustari si garnituri

Pachețele de primăvară cu pui

Cine nu a încercat până acum ruladă de primăvară, e timpul să o prepare chiar acum.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Ingrediente pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 150 ml apă
  • 1 linguriță ulei susan

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 fire ceapă verde
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 file piept de pui tăiat cuburi
  • 2 lingurițe ulei de susan
  • 50 g germeni de soia
  • 50 g muguri de bambus tăiați cuburi
  • 1 varză creață mică, opărită și tăiată cuburi
  • 1-2 lingurițe sos de soia
  • 1 linguriță sos hoisin
  • 1/2 linguriță 5 condimente
  • 1 praf piper Cayenne
  • sare
  • piper măcinat proaspăt
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • 1 gălbenuș de ou

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început se prepară aluatul și se pune făina într-un castron, se sărează ușor, se adaugă oul, apa și uleiul și se frământă un aluat elastic.
  2. Pe o plansetă presărată cu făină se întinde aluatul încet, cât se poate de subțire și se lasă pentru o jumătate de oră la rece.
  3. Se taie aluatul în dreptunghiuri.
  4. Ceapa verde se taie felii subțiri, iar ardeiul cuburi mici.
  5. Ueliul se încinge într-o togaie și se adaugă pieptul de pui.
  6. Se prăjește amestecând de mai mult ori.
  7. Se adaugă legumele, care se prăjesc cu carnea împreună timp de 20-25 de minute.
  8. Se adaugă sosul de soia și cel de hoisin, apoi se condimentează compoziția cu condimente, sare și piper.
  9. Se încorporează pătrunjelul, se ia umplutura de pe foc și se lasă să se răcească.
  10. Se distribuie umplutura  pe dreptunghiurile din aluat și cu ajutorul gălbenușului se răsucesc în formă de ruladă.
  11. Se prăjesc un sfert de oră în baie de ulei.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE