Paste

Paste cremoase cu praz și bacon

Dificultatea nu ridică probleme atunci când vorbim despre paste.

Timp de preparare: rapid

Dificultate: ușor

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline
  • 300 g praz, tăiat bucăți
  • 8 felii bacon, tăiat cuburi
  • 400 paste făinoase (penne, tagliatelle)
  • 100 g brânză amestecată cu ierburi aromatice

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare antiaderentă.
  2. Se adaugă prazul și 2 linguri de apă, și se fierbe timp de aproximativ 10 minute până când începe să se înmoaie.
  3. Se adaugă baconul și se prăjește.
  4. Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  5. Se scurg de excesul de apă, păstrând însă o cană din cantitatea de lichid.
  6. Încorporați brânza în amestecul de praz și șuncă, adăugând o parte din apa păstrată.
  7. Asezonați după gust și amestecați ușor până când brânza este topită.
  8. Adăugați amestecul în paste și amestecași.
  9. Potriviți gustul cu sare și piper și serviți imediat.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE