Paste

Paste cu fructe de mare si sofran

  1. Într-o oală mai mare puneți la fiert apă cu sare și pregătiți un vas cu apă rece să îl aveți la îndemână.
  2. Crestați roșiile, scufundați-le pentru 15 secunde în vasul cu apă fierbinte, apoi scoateți-le cu o spumieră și plasați-le în vasul cu apă rece pentru 30 de secunde.
  3. Curățați roșiile de coajă, eliminați semințele apoi tăiați-le în cubulețe.
  4. Adăugați pastele în apa fierbinte și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  5. Între timp adăugați uleiul într-o tigaie și căliți usturoiul pentru 2 minute până când începe să devină auriu.
  6. Măriți flacăra și adăugați creveții și scoicile.
  7. Gătiți pentru 2 minute până când creveții devin roz și scoicile aurii, apoi scoateți fructele de mare pe o farfurie.
  8. În aceeași tigaie adăugați midiile, vin alb, șofranul cu apa în care a stat și condimentele.
  9. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați midiile pentur 3 minute.
  10. Adăugați sucul și coaja de lămâie și verificați dacă mai este necesar să suplimentați cu condimente.
  11. Scurgeți pastele și adăugați-le peste midii împreună cu scoicile și creveții.
  12. Amestecați pentru 2 minute și îndeărtați de pe sursa de foc.
  13. Presărați pătrunjel proaspăt și semințe de pin.
  14. Serviți imediat.

Credit Foto: thinkstock/ getty images

Poza principala

paste_cu_fructe_de_mare_si_sofran.jpg

  • 3 roșii
  • 200 g paste tip fusilli sau altele la alegere
  • 2 linguri ulei măsline
  • 3 căței usturoi, feliați subțire
  • 100 g creveți
  • 100 g scoici Saint Jacques
  • 300 g midii
  • 150 ml vin alb
  • un praf șofran amestecat cu 3 linguri de apă caldă
  • coaja de la 1 lămâie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 4 linguri smântână
  • câteva fire pătrunjel tocat
  • 2 linguri semințe de pin
Dacă te gândești la un meniu mediteranean pentru noaptea de Revelion ce spui de această rețetă?
Numar de portii
2
Facebook Comments


Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE