Feluri principale Gustari si garnituri Paste

Paste cu roșii și dovlecel

Cină în doi, pregătită în mai puțin de 30 de minute!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 200 g baby dovlecel, feliat pe diagonală
  • 4 roșii mari
  • 200 g paste tip penne
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • un praf de zahăr
  • 2 linguri creme fraîche
  • 1 mână busuioc

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare și se prăjesc dovleceii timp de 4-5 minute până se înmoaie. Când sunt gata se îndepărtează tigaia de pe sursa de foc.
  2. În timp ce dovleceii se gătesc, se fierb roșiile timp de 15 secunde în apa ce vor fi gătite pastele, apoi se transferă într-un vas cu apă rece.
  3. Îndepărtați pielea roșiilor și semințele, apoi tăiați pulpa cuburi.
  4. Se adaugă pastele în apa clocotită și se fierb urmând instrucțiunile de ambalaj.
  5. Se adaugă roșiile și usturoiul în tigaie peste dovlecel.
  6. Gătiți la foc mare, până când roșiile încep să se înmoaie.
  7. Gustați și asezonați după gust, dacă este necesar adăugați 1/2 linguriță de zahăr acum.
  8. Se scurg pastele, din care se rezervă o parte din apă, și se trafseră în tigaie.
  9. Se adaugă creme fraîche și busuiocul, adăugând un pic de apă de la paste, dacă este necesar.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE